Meistä

5

Tietoa Suomesta

Suomi on pohjoiseurooppalainen kansakunta, joka rajoittuu Ruotsiin, Norjaan ja Venäjään. Sen pääkaupunki Helsinki sijaitsee niemimaalla ja Itämeren ympäröivillä saarilla. Helsingissä asuu 1700-luvun merilinnoitus Suomenlinna, muodikas muotoilualue ja monipuoliset museot. Revontuloja voi nähdä maan arktisen Lapin maakunnasta, laajasta erämaa-alueesta, jossa on kansallispuistoja ja hiihtokeskuksia.

Vaikka Suomi ei ole teknisesti osa Skandinaviaa, sillä on joitain samoja piirteitä kuin naapurimaissaan. Uskomattomat maisemat, koskematon luonto ja suhteellisen liberaali, moderni poliittinen järjestelmä ovat kaikki Suomen positiivisia ominaisuuksia. Talvella reittivalot näkyvät maan pohjoisimmassa osassa, lämpiminä kuukausina monet suomalaiset rakastavat suuntaakseen kesämökkinsä nauttimaan uinnista, kalastuksesta, grillaamisesta, mutta ennen kaikkea saunasta.

Suomeen käydessäsi on luonnollista suunnata Helsinkiin, mutta reittisuunnitelmaan tulisi sisältyä myös muita pääkaupungin ulkopuolisia kohteita. Pienistä kaupungeista luonnon ihmeisiin, tämä luettelo tuo esiin Suomen parhaat vierailukohteet.